середа, 27 квітня 2016 09:27

Нафта дорожчає через запаси США та дешевий долар

Нафта дорожчає через запаси США та дешевий долар

Світові ціни на нафту ростуть на тлі даних Американського інституту нафти про зниження запасів у США та здешевлення американської валюти. Brent подорожчала на 0,97% - до 46,02 долара за барель, ціна WTI збільшилася на 1%, до 44,48 долара за барель.

Про це повідомляє Прайм.

"Згідно з доповіддю Американського інституту нафти, запаси нафти в США на попередньому тижні знизилися на 1,070 мільйона барелів, у той час як аналітики очікували зростання на 2,366 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинзі при цьому збільшилися на 1,9 мільйона барелів , запаси бензину - скоротилися на 0,4 мільйона барелів", - пише видання.

Тепер інвестори очікують дані про запаси нафти в США від Міненерго країни, які будуть опубліковані пізніше. За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 22 квітня, вони зросли на 2,366 мільйона барелів. Минулого тижня запаси нафти в США за тиждень виросли на 2,1 мільйона барелів, або на 0,4% - до 538,6 мільйона барелів.

Позитивну динаміку нафтового ринку також підтримує здешевіла американська валюта. Так як ціни на нафту прив'язані до долара, то слабший долар робить нафтопродукти дешевшими для власників іноземних валют.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає через запаси США та дешевий долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути