пʼятниця, 09 вересня 2016 09:44

Нафта дешевшає після значного стрибка

Нафта дешевшає після значного стрибка

Нафта дешевшає, Brent торгують близько $49,50 за барель, після того як напередодні ціни злетіли на 4% ($1,4) на даних про різке зниження запасів нафти в США. Ціна WTI сьогодні знизилася на 0,9% - до $47,18 за барель.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"За даними міністерства енергетики США, запаси нафти в країні минулого тижня впали на 14,51 мільйона барелів, що стало рекордним зниженням цього показника з 1999 року. Експерти в середньому чекали помірного підвищення показника - приблизно на півмільйона барелів", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти спрогнозували ціну газу для авто

Запаси бензину тиждень тому скоротилися на 4,21 млн барелів, а резерви дистилятів підвищилися на 3,38 млн барелів.

"Ці зміни відображають, радше, тимчасові чинники. Нещодавній тропічний шторм на півдні і сході США зумовив зниження постачання нафти морем, і загальний обсяг її імпорту знизився на 1,85 мільйона барелів. НПЗ працювали на повну потужність, незважаючи на швидке завершення сезону масових автомобільних поїздок", - повідомляють в "Інтерфаксі".

Ціни на нафту дуже коливаються за останні тижні, але так і не можуть подолати позначку $50. Росія і Саудівська Аравія оголосили про підписання угоди, спрямованої на спільні дії щодо стабілізації ринку нафти, що підтримало ринок. Однак конкретного плану щодо обмеження видобутку країни не представили. Це розчарувало трейдерів і не змогло підтримати зростання цін.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає після значного стрибка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути