пʼятниця, 05 серпня 2016 09:25

Нафта дешевшає після стрибка цін

Нафта дешевшає після стрибка цін

Світові ціни на нафту в п'ятницю знову знижують через загострення побоювань надлишку сировини на ринку. Станом на 09:00 за Києвом вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 1,02% - до $43,84 за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,95% - до $41,53 за барель.

"Напередодні нафтові ціни зростали в межах 2,5%, відіграючи дані Міненерго США про скорочення видобутку сировини і запасів бензину в країні. Видобуток нафти в США за тиждень, за даними міністерства, скоротився на 0,64%, або на 55 тисяч барелів на добу, до 8,46 мільйона барелів на добу. Запаси бензину в США значно скоротилися - на 3,3 мільйона барелів, до 238,2 мільйона барелів", - повідомляє агенство "Прайм".

Комерційні запаси нафти в США (не враховуючи стратегічний резерв) за тиждень збільшилися на 1,4 млн барелів - до 522,5 млн барелів, у той час як прогнозували зниження на 1,36 млн барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На заправках може з'явитися іранське пальне

Аналітики зазначають, що перенасичення ринку нафтопродуктами продовжує чинити тиск на ціни, а очікування слабкого попиту на сировину з боку Китаю, загострило негативні настрої.

"У найближчій перспективі імпорт нафти зі сторони Китаю буде залишатиметься млявим через комбінації факторів", - наголошують аналітики BMI Research, думку яких наводить агентство Reuters.

В п'ятницю інвестори очікують тижневу статистику за кількістю нафтових і газових бурових установок у США від Baker Hughes. Тижнем раніше кількість установок в країні збільшилася на 1 і становила 463 одиниці.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає після стрибка цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути