пʼятниця, 26 лютого 2016 10:14

Нафта дешевшає через надлишок видобутку

Нафта дешевшає через надлишок видобутку

Вартість квітневих контрактів на північноморський сорт Brent за добу впала на 0,48% - до $35,18 за барель, а ціна квітневих контрактів на американський сорт WTI - на 0,15% до $33,02 за барель. Надлишок пропозиції штовхає ціни вниз, незважаючи на інформацію про можливу чергову зустріч представників Венесуели, Росії, Саудівської Аравії і Катару в березні. Про це повідомляє Reuters.

Експерти, опитані виданням, сумніваються, що домовленість Росії, Венесуели, Саудівської Аравії і Катару про замороження рівня видобутку нафти на обсягах січня поточного року призведе до скорочення пропозиції.

"Заморожування видобутку на рівні січня, коли добувалося більше мільйона барелів нафти на день понад ринкового попиту, ніяк не вплине на зниження надлишкових виробничих потужностей. І, з огляду на повернення Ірану на нафтовий ринок з січня, це ще більше збільшить перенасичення в майбутньому", -сказав один з високопоставлених нафтотрейдерів.

Іран сподівається збільшити експорт нафти на 1 млн барелів на добу протягом наступного року після зняття міжнародних санкцій, під час яких експорт іранської нафти скоротився більш ніж наполовину.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дешевшає через надлишок видобутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути