четвер, 22 грудня 2016 15:05

Націоналізація Приватбанку: що чекає на Приват24

Націоналізація Приватбанку: що чекає на Приват24
Korrespondent.net

Електронна система платежів не може працювати у державному банку так само, як вона була організована в приватному. Клієнти втрачають до неї довіру. Державним банкам довіряють менше. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Усі платіжні системи працювали добре тільки в умовах приватного банку. Могли захистити інформацію від фіскальних органів, від держави. Державний банк теж повинен захищати банківську таємницю, але не думаю, що він буде створювати власний сервер або підтримувати сервіси, недоступні для податківців. Малий та середній бізнес не довірятиме такій установі. Сервіси будуть поступово скорочуватися", - коментує експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали власника Приват24

За його словами, найближчим часом в Україні не з'являться електронні платіжні системи, які могли б конкурувати з Приват24. Банки не вкладатимуть гроші в ці системи, бо не бачать у них перспектив.

"Приватбанк - один з найстаріших гравців банківського ринку. Першим почав вкладати гроші в такі технології. Розробив потужні банківські технології і витратив на це більше, ніж інші. Не побоявся захищати своїх клієнтів від податківців. Тільки Приватбанк виявив сміливість запустити продукт, коли картку клієнта можна поповнити з будь-якої точки країни через термінал, не маючи цієї картки. Це складний юридичний продукт. Жоден інший банк не буде зараз у це вкладати гроші",- зазначив він.

18 грудня уряд прийняв рішення націоналізувати Приватбанк. Для оздоровлення фінустанови її потрібно докапіталізувати на 148 млрд грн. Приватбанк остаточно перейшов у власність держави.

Зараз ви читаєте новину «Націоналізація Приватбанку: що чекає на Приват24». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути