неділя, 20 січня 2013 02:42

Нацбанк зняв обмеження на переказ іноземної валюти

Нацбанк зняв обмеження на переказ іноземної валюти
ФОТО: vinnikiplus.in.ua

Нацбанк зняв обмеження граничної суми розміщення іноземної валюти фізичними особами-резидентами, які отримали індивідуальну ліцензію НБУ.

Відповідне рішення затверджено постановою Нацбанку від 14 грудня 2012 року № 531 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набуває чинності з 25 січня 2013 року.

"На даний момент фізичні особи-резиденти можуть здійснювати переказ іноземної валюти без обмежень на підставі ліцензії", - йдеться в повідомленні НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ: Ніякої стагнації в економіці немає, а доходи українців лише зростають

Крім того, зазначається, що постановою № 531 вдосконалено процедуру документування операцій із переказу коштів фізичними особами в банківських установах.

"Також повідомляємо, що Нацбанком скасовано зобов'язання ведення журналу обліку здійснених в іноземній валюті переказів за межі України і виплати цих переказів, а також журналу обліку здійснених у межах України за дорученням фізичних осіб-нерезидентів переказів у нацвалюті й виплати цих переказів, оскільки вказані операції відображаються в електронному вигляді", - зазначається в повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, нещодавно у агентстві S&P заявили, що запровадження обов'язкового продажу валютної виручки свідчить про небажання НБУ проводити політику гнучкішого валютного курсу.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк зняв обмеження на переказ іноземної валюти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути