середа, 08 червня 2016 19:42

Нацбанк знову послабив валютні обмеження

Нацбанк знову послабив валютні обмеження

НБУ з 9 червня збільшує максимальну суму продажу готівки в іноземній валюті та банківских металах з 6 до 12 тис. грн. в еквіваленті.

Обмеження з продажу банківських металів не буде поширюватись на монети з дорогоцінних металів, повідомляє офіційний сайт НБУ.

Готівку з рахунків клієнти відтепер можуть знімати в іноземній валюті та банківських металах на суму до 100 тис. грн. на добу, замість 50 тис. грн. на добу. Також цілком знято обмеження на обсяг видачі готівки в національній валюті, яке досі становило 500 тис. грн. на добу.

Уведено кілька послаблень і в роботу пунктів обміну валюти. Тепер точки продажу валюти можуть міняти курс протягом дня, встановлювати різні курси для різних точок. Конвертувати валюту можна не за офіційним, а за комерційним курсом. Дозволено обмінювати не тільки вільноконвертовані валюти, але й валюти другої групи.

Спростили порядок обміну валюти. Як і раніше, документ при цьому пред'являти потрібно, але ксерокопії знімають у випадку купівлі іноземної валюти на суму понад 150 тис. грн.

Підприємствам-експортерам зменшують відсоток продажу валютної виручки з 75% до 65%.

Дозволено повертати за кордон дивіденди іноземних інвесторів у сумі – 1 млн дол. США (в еквіваленті) на місяць або 10% від загального обсягу дивідендів, що підлягають або підлягали поверненню за кордон такою особою. Якщо ці 10% становлять понад 5 млн дол. США (в еквіваленті), то максимальна сума повернення дивідендів протягом календарного місяця не може перевищувати 5 млн дол. США (в еквіваленті).

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк знову послабив валютні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути