понеділок, 05 вересня 2016 16:39

Нацбанк підрахував резерви

Нацбанк підрахував резерви

Золотовалютні резерви України на 1 вересня становили $14,103 млрд.

Про це Національний банк України повідомив на офіційному сайті.

"За останні 12 місяців резерви зросли на 12%, хоча протягом останніх двох місяців темпи їх зростання незначні", - зазначив регулятор.

Збільшення резервів в серпні відбулося за рахунок надходжень на користь уряду в сумі $368,3 мільйонів від розміщення облігацій внутрішньодержавної позики, номінованих в іноземній валюті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подолав психологічну позначку в 30 грн

Ці надходження компенсовані низкою факторів, нагадує НБУ. По-перше, в серпні регулятор провів лише один аукціон з купівлі валюти (через відсутність її надлишкової пропозиції) і відновив проведення аукціонів з її продажу для згладжування надмірної мінливості курсу гривні в останні тижні місяця. Як наслідок, чистий продаж валюти Національним банком за минулий місяць склав $ 13,4 млн.

По-друге, $305,8 млн уряд направив на обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі (крім платежів на користь МВФ). Зокрема, $ 252,6 млн витрачено на обслуговування і погашення за державними цінними паперами.

По-третє, в серпні Кабмін і Нацбанк оплатили обслуговування боргу перед МВФ - 3,3 млн SDR ($ 54 млн).

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і достатній для виконання зобов'язань, поточних операцій уряду і Національного банку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк підрахував резерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути