четвер, 19 травня 2016 11:09

Нацбанк ліквідував третину банківської системи

Нацбанк ліквідував третину банківської системи

Україна під час банківської кризи втратила третину банківської системи, заявила глава Національного банку Валерія Гонтарєва.

Про це пише "Сегодня".

"Ми почистили український банківський сектор. 73 банки - понад 30% української банківської системи - були ліквідовані. І ми вважаємо, що з точки зору процентного відношення, на жаль, ми втратили 30% банківської системи, але насправді шкодувати нема про що, тому що значна частина цих банків були не банками, а машинами для відмивання грошей, порожніми оболонками, олігархічними банківськими структурами", - повідомила Гонтарєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фідобанку намагаються заспокоїти клієнтів

За оцінками глави Нацбанку, криза також вдарила по здоровій частині банківської системи, тому Нацбанк домовився з МВФ про структуру рекапіталізації банків. Також Гонтарева нагадала, що у фінустановах провели стрес-тести.

"Зараз нам потрібно готувати буфери на випадок можливих проблем в майбутньому. Саме тому ми погодилися з МВФ, що до кінця поточного року будемо вимагати [від банків] 5% рівень капітальної адекватності, в наступному році - 7%, а через три роки - 10% ", - зазначила Гонтарева.

Нагадаємо, банківська система України, з урахуванням неплатоспроможних фінустанов, у 2015 році отримала 77,935 млрд грн збитку.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк ліквідував третину банківської системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути