пʼятниця, 30 січня 2015 13:30

На закордонних рахунках Іванющенка арештували $100 млн - Ярема

На закордонних рахунках Іванющенка арештували $100 млн - Ярема
Фото: theinsider.ua

Наразі накладено арешт на майже 100 мільйонів доларів, що належать колишньому народному депутату від Партії регіонів Юрію Іванющенку. Про це повідомив генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"Іванющенку оголошено підозру у вчиненні злочинів, пов'язаних зі зловживанням службовим становищем, оскільки він був народним депутатом. У нього арештовані гроші не тільки в Швейцарії, але і в країнах Прибалтики. Загальна сума – близько 100 мільйонів доларів", – розповів генпрокурор в інтерв'ю виданню "Новий час ", опублікованому в п'ятницю.

Ярема нагадав, що Іванющенко входить до списку санкцій Євросоюзу.

"Ми сподіваємося, що після того, як він буде затриманий чи засуджений заочно, ці гроші будуть повернуті в бюджет", – зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, яку суму з виведених біглими чиновниками режиму Януковича активів, Генпрокуратура розраховує повернути державі, генпрокурор сказав: "Більше 200 мільйонів доларів знаходяться на різних рахунках у країнах ЄС, 6 мільярдів гривень і 1,8 мільярда доларів – в Україні. Заарештовано 11 земельних ділянок, шість будинків, у тому числі за кордоном, 50 кг золота та вироби з дорогоцінних металів".

Як повідомлялося, український суд наклав арешт на грошові кошти Іванющенка в сумі понад 72 млн швейцарських франків, що зберігаються на його рахунках у банках Швейцарії.

Генпрокуратура розслідує кримінальну провадження щодо Іванющенка, в рамках якого йому оголошено про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, за ч.3 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.191 (привласнення , розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

28 січня стало відомо, що Іванющенко оголошений у розшук. Датою його зникнення вказано 15 грудня 2014.

Зараз ви читаєте новину «На закордонних рахунках Іванющенка арештували $100 млн - Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути