Домашні паски продають тиждень. На них можна заробити від 2 до 3 тисяч гривень. Про це кореспонденту Gazeta.ua каже Олена Дерезюк з Вінниці. За три дні жінка продала 56 пасок. Стільки ж планує продати за великодній тиждень та перед проводами.
"За одну пасочку прошу 35 гривень, а її собівартість гривень 20, - пояснює Олена. - Продаю переважно на ринку. Найбільше купують за день до Великодня та перед проводами. В мене великі паски по 1.5 — 2 кілограми. Іноді люди беруть, пробують і приходять ще. Є вже постійні клієнти, які замовляють пасочку наперед. Просять приготувати їм з цукатами, мармеладом чи зефіром. За такі беру дорожче від 50 гривень за штучку."
Жінка колись була весільною коровайницею, тому працювати з дріжджовим тістом добре вміє.
"Випікаю пасочки в печі, такі виходять більш пухкими. Завжди вдаються. За всі роки не мала ще бракованого тіста", - каже.
Цього року надає нову послугу — від Великодня у неї можна замовити освячену паску і крашанки.
"Дехто замовляє наперед. А є й такі, що збираються до церкви, але просплять. Я освячую з десяток пасок і трохи крашанок. За бажанням можу посвятити кошики клієнтів. У Вінниці паски святять тричі, тому встигаю. За освячення мені доплачують 5 гривень"
Коментарі