Ексклюзиви
субота, 19 квітня 2014 11:40

На прибиранні квартир перед Великоднем заробляють до 20 тисяч гривень
5

За генеральне прибирання квартири беруть 10 гривень за 1 квадратний метр.
Фото: Фото надані Володимиром Михальчуком

Киянин Володимир Михальчук відкрив клінінгову компанію у столиці. Заробив майже 20 тисяч гривень за тиждень напередодні Великодня.
"За тиждень до Великодня щодня маю по 4-5 замовлень на генеральне прибирання. Ціни не піднімали, але й від акцій та знижок, які пропонували торік, відмовилися, - розказує Михальчук. – Зараз усе подорожчало – порошки, гелі, спреї для миття вікон і навіть ганчірки. Якщо спущу ціни за прибирання, буду працювати собі у збиток".
На Михальчука працює 5 робітників. За генеральне прибирання квартири беруть 10 грн / 1 кв.м. З миттям вікон – на 2 грн дорожче.
"У бізнес вклали 120 тисяч гривень, - розказує підприємець. - Половину суми витратили на придбання 2 парогенераторів, трьох миючих пилососів і апарату для хімчистки килимів і меблів. Закупили хімію і дрібний інвентар".
Прибиральники працюють у спецодязі. Отримують від 2,5 тис. грн. зарплати щомісяця. Щодня мають по 50-70 грн чайових.
"Трикімнатну квартиру прибираємо за 500 гривень. Це якщо помешкання до 60 квадратних метрів. Прибирання у більшій обійдеться дорожче. Користується популярністю екоприбирання – за допомогою гарячого пару без застосування хімічних засобів. Таке замовляють сім'ї з немовлятами. Прибиральника можна викликати за 60 гривень. Мінімальне замовлення – 2 години. Миючі засоби надає власник квартири. Найчастіше прибиральників наймають, щоб вимити плитку у ванні і на кухні, вичистити заржавілу душову кабіну, помити вікна, витяжку, попилососити у кімнатах чи пересадити вазони. Ця послуга доступна навіть пенсіонерам"
Найдорожче замовникам обходиться прибирання будівельного пилу після ремонту – 18 грн/1 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «На прибиранні квартир перед Великоднем заробляють до 20 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути