субота, 29 листопада 2014 15:50

На пачці памперсів заробляють 30 гривень

На пачці памперсів заробляють 30 гривень

Лучанка Христина Ковальчук торгує памперсами і косметикою, яку з чоловіком Дмитром привозить із Польщі. Цінники на товар змінює майже щодня.

"Ціни на польські товари прив'язані до долара, - пояснює Христина. – Ми купуємо порошки, шампунь і памперси за злоті, продаємо у Луцьку за гривні. За курсом мусимо слідкувати щодня. Інакше більше втратимо, ніж заробимо".

Ковальчук переклеює цінники на шампунях і памперсах. Упаковка останніх коштувала 140 грн, тепер – 150. За словами продавця, на пачці польських підгузників вона заробляє 30 грн.

"Якби знала, що гривня за рік так впаде, то бізнес не починала б, - каже Ковальчук. - Дехто купив долар по 9 гривень торік у грудні, коли він тільки почав рости. За рік на кожній штуці баксів заробив по 7 тисяч гривень".

Востаннє за товаром їздили тиждень тому.

"Зараз боїмося їхати за товаром. Ціна у Польщі залишається тією ж, але займатися таким бізнесом стає невигідно, бо долар постійно росте, - каже жінка. - Поки що вдається заробити на памперсах. Багато покупців з'явилося, коли подорожчали популярні серед мам Pampers і Huggies. Польські можна купити по 130-170 гривен за велику пачку. Це майже удвічі дешевше. Маємо багато постійних клієнтів. В одного чоловіка на початку листопада трійня народилася. Він купив багажник памперсів різних розмірів. У грудні вони можуть подорожчати ще на 30 гривень".

Поруч Анастасія Ломаченко торгує кавою, солодощами і пастою з Італії.

"Ціни сильно піднімати боїмося, бо зараз і так покупців небагато, - пояснює продавець. – Вся надія на новорічні свята. Може, хоч трохи продасться сир і шоколад. Зараз люди економлять кожну копійку. Якщо порівнювати теперішні ціни з тими, які мали влітку, то кава подорожчала на 20 гривень, оливкова олія – на 30. Деякі шоколадки виросли в ціні на 8-10 гривень, арахісове масло і шоколадний крем – на 15".

Зараз ви читаєте новину «На пачці памперсів заробляють 30 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути