вівторок, 30 червня 2015 18:05

На черешнях заробляють 300 гривень на день
4

Фото: Валентина Мураховська

Вінницькі школярі заробляють на черешнях по 300 гривень на день.

"Цього року черешень вродило дуже багато. В бабусі дерево обліплене ягодами. Вона вже зварила варення і закрила компоти, але ягід всерівно багато. Порадила мені і ще кільком хлопцям продавати черешні на ринку. Одразу боявся, але вирішив спробувати. Із товаришем нарвали по відру черешень і понесли на ринок. Там продали ягоди максимум за годину", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Віктор Любомирський.

Кілограм сортової черешні коштує вісім гривень. У відрі приблизно 7, 5 кілограма ягід.

"За день продаємо по сім-вісім відер ягід, - каже Віктор. - Товариш рве ягоди, а я ношу на ринок. Увечері черешні носимо до ставків та в зони відпочинку, парки і дитячі майданчики. Там продаємо їх не у відрах, а в паперових конвертиках. За конвертик беру 10 гривень. Ще один даю в подарунок для кісток. Люди беруть охоче. За вечір продаємо по кілька десятків".

Як розповіли школярі, щодня мають від 300 до 400 гривень заробітку. Вдома черешні вже закінчились - хлопці ходять рвати їх у посадки.

"Там дрібніші ягоди, нічийні. З другом перепробували всі дерева у посадці, щоб вибрати підходящі, не гіркі. Дрібну черешню продаємо по чотири гривні за кілограм. Таку купують переважно на варення", - зауважив Віктор.

Зараз ви читаєте новину «На черешнях заробляють 300 гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути