пʼятниця, 18 грудня 2015 14:04

Мораторій на виплату "боргу Януковича" обвалив російську біржу

Мораторій на виплату "боргу Януковича" обвалив російську біржу
Фото: ami-tass.ru

У п'ятницю, 18 грудня, ціна звичайних акцій Сбербанку Росії впала нижче 100 руб. на тлі мораторію України на виплату боргу.

Звичайні акції Ощадбанку на Московській біржі впали на 3,84% і сягнули 99,76 руб. При цьому привілейовані акції банку подешевшали на 2,96% до 71,52 руб. за одну, повідомляє "ТАСС".

Інші російські біржові індекси в ході торгів на Московській біржі також прискорено знижуються. Індекс ММВБ (MICEX) впав на 3,28% до 1722,59 пункту, а РТС опустився на 3,895 до 761,22 пункту.

Як зазначається, російський фондовий ринок та акції Сбербанку прискорили зниження після заяви прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про те, що уряд ввів мораторій на виплату Росії боргу в розмірі 3,075 млрд дол.

Яценюк також об'явив про мораторій на виплату російським банкам 507 млн дол. боргу українських компаній КБ "Південне" і "Укравтодор".

Зараз ви читаєте новину «Мораторій на виплату "боргу Януковича" обвалив російську біржу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути