субота, 01 лютого 2014 11:58

Moody's знизило рейтинг єврооблігацій України: прогноз "негативний"

Moody's знизило рейтинг єврооблігацій України: прогноз "негативний"
Фото: ntv.ru

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг єврооблігацій України до рівня "Саа2" з "Саа1". Також присвоїло йому "негативний" прогноз. Про це повідомляється в прес-релізі агентства оприлюдненому в ніч на суботу.

Згідно з документом, відповідна рейтингова дія зроблена у зв'язку з ескалацією в країні соціальної і політичної напруженості, і відповідно підвищенням ризику посилювання в Україні адміністративної кризи та/або політичної невизначеності.

Також Moody's відзначає ризик настання дефіциту валютної ліквідності, що виріс, у зв'язку зі зростаючим попитом населення на іноземну валюту на тлі політичної кризи і недавнього ослаблення гривні.

Крім того, підставою для зниження рейтингу суверенів послужила посилена невизначеність щодо подальшого виконання РФ домовленостей з Україною про надання їй зовнішньої фінансової підтримки.

Як повідомлялося, Standard & Poor's (S & P ) 28 січня знизило рейтинги України в іноземній валюті до "CCC+/C" з "B-/B" через політичні заворушення.

Зараз ви читаєте новину «Moody's знизило рейтинг єврооблігацій України: прогноз "негативний"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути