субота, 21 лютого 2015 09:16

Moody's понизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня

Moody's понизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня
Фото: espreso.tv

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service в ніч на суботу знизило рейтинг державних облігацій Російської Федерації до спекулятивного рівня "Ba1" з "Baa3".

Про це йдеться в повідомленні організації.

Прогноз рейтингу - "негативний", що говорить про можливість його подальшого зниження в осяжному майбутньому. Ba1 - перший щабель спекулятивної категорії, яку ще називають "сміттєвою". Ця категорія входить в неінвестиційної рівень. Це означає, що інвесторам не рекомендується вкладати кошти в російську економіку.

Таким чином, з великої трійки рейтингових агентств тільки Fitch Ratings зберігає рейтинг інвестиційного рівня для Росії ("BBB-"). Standard & Poor's наприкінці січня погіршило оцінку кредитоспроможності РФ для боргових зобов'язань в іноземній валюті з "BBB-" до "BB+".

Рейтингова дія Moody's завершує перегляд з можливістю зниження, розпочатий 16 січня. Агентство також погіршило короткострокові рейтинги РФ з "Prime-3 (P-3)" до "Not Prime (NP)".

Серед підстав для прийняття подібного рішення Moody's вказує безперервну кризу в Україні, різке зниження цін на нафту і курсу рубля, які погіршують економічне становище та середньострокові перспективи зростання російської економіки.

"Фінансове становище РФ істотно знизиться в результаті бюджетного тиску і скорочення російських валютних резервів у світлі відтоку капіталу і обмежений доступ до міжнародних ринків капіталу", - йдеться в повідомленні Moody's.

Агентство звертає увагу на посилення ризику того, що збройний конфлікт на Україні змусить російську владу "прийняти рішення, яке прямо або побічно завадить своєчасним виплатам по обслуговуванню зовнішнього боргу". Однак поки даний ризик залишається дуже низьким.

Зараз ви читаєте новину «Moody's понизило рейтинг Росії до "сміттєвого" рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути