середа, 25 лютого 2015 10:56

Moody's та Standard & Poor's знизили рейтинги російських банків

Moody's та Standard & Poor's знизили рейтинги російських банків
Фото: odnako.su

Міжнародні рейтингові агентства Moody's та Standard & Poor's знизили рейтинги провідних російських банків.

Зокрема, в повідомленні агентства Moody's йдеться про рейтинги "Сбербанку", ВТБ, "Газпромбанку", "Россельхозбанку", "Внешекономбанку", "Альфа-банку" і "Агентства з іпотечного житлового кредитування", повідомляє DW.

Довгострокові рейтинги депозитів "Сбербанку" і ВТБ банку в національній валюті знижені до "сміттєвого" рівня з "Baa3" до "Ba1", в іноземній валюті - з "Ba1" до "Ba2", прогноз їх зміни погіршений до "негативного" рівня.

Що стосується "Альфа-банку", "Газпромбанку" і "Россельхозбанку", то їх рейтинги депозитів у національній та іноземній валютах, а також їх рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу знижені з "Ba1" до "Ba2", прогноз - "негативний".

Зниження рейтингу російських банків стало наслідком того, що в п'ятницю, 20 лютого Moody's знизило суверенний рейтинг Росії з рівня Baa3 до "сміттєвого" Ba1 з негативним прогнозом.

В свою чергу,  Standard & Poor's також знизило рейтинги 20 російських банків.

Прогноз по рейтингах "Альба-Альянсу", "Внешпромбанку", "Запсибкомбанку", "Крайинвестбанку", "Нота-банку", "Татфондбанку", "Уралсиба", "Розвиток Столиця" знижений зі стабільного на негативний, передає РБК.

Також, валютний рейтинг банку " Русский стандарт" знижений з рівня В+ з негативним прогнозом до В зі стабільним прогнозом. Валютний рейтинг "Связь-банку" знижений з ВВ до ВВ-, прогноз за рейтингом негативний.

Рейтинги ФК "Відкриття" та "Ханти-Мансійського банку Відкриття" поміщені в список на перегляд з негативним прогнозом. Рейтинги "Инвестторгбанку" знижені з B+/ruA до B/гиввв+ з негативним прогнозом.

Валютні рейтинги "Межтопенергобанку" і "Уральського банку реконструкції та розвитку" знижені з рівня B до B - зі стабільним прогнозом.

Зараз ви читаєте новину «Moody's та Standard & Poor's знизили рейтинги російських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути