четвер, 18 серпня 2016 09:20

Молоко подорожчає до 15 грн за літр

Молоко подорожчає до 15 грн за літр

Молочна продукція почала дорожчати у серпні. Молоко зросло у ціні на 1 грн, масло на 8 грн, а сметана на 1,50 грн. Це подорожчання не останнє, до осені молочна продукція продовжить дорожчати. Про це повідомляє голова Спілки молочних виробників України Вадим Чагаровський.

"На підвищення ціни вплинуть два фактори: вартість сировини, яка через збільшення видатків у процесі виробництва зросте на 10-15% та девальвація гривні, - сказав експерт. - Другий фактор визначає вартість упаковки, перевезень, деяких харчових добавок, у яких є імпортна складова.

Виробники прогнозують здорожчання найдешевшого молока (в поліетиленовому пакеті) на полицях супермаркетів упродовж наступного місяця. Ціна за цей час зросте з 11,5-12 грн за літр до 15 грн за літр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрний сектор використовують для латання дірок у бюджеті

Українські виробники також почали експортувати більше молочної продукції за кордон. Там ціни вищі, тому й для українських виробників вони зросли.

"Експорт вершкового масла за кордон за останній місяць збільшився на 44 відсотки, - каже Чагаровський. - Експорт збільшуватиметься. Якщо торік експортовано 207 тисяч тонн молочної продукції, то цього року загальна кількість експорту зросте десь на 20%. За рік 220-240 тисяч тонн мають експортувати. Усі зараз дивляться на експорт."

Нагадаємо, у травні ціна на молоко та молочні продукти знизилася на 1-3 грн. Зазвичай ціни зростали на початку жовтня у зв'язку зі скороченням сировини.

Зараз ви читаєте новину «Молоко подорожчає до 15 грн за літр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути