пʼятниця, 01 лютого 2013 10:50

Місія МВФ обговорює з Києвом основу нової програми

Місія МВФ обговорює з Києвом основу нової програми
Фото: tsn.ua

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) обговорює у Києві широку економічну політику (broad economic policies). На ній може базуватися нова програма співпраці.

Про це 31 січня на традиційному брифінгу у Вашингтоні повідомив директор департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Геррі Райс (Gerry Rice).

"Ми проінформуємо засоби масової інформації за підсумками цієї місії, яка, як очікується, завершить роботу на тижні, що починається 11 лютого", - сказав він.

Місія МВФ на чолі з Крістофером Джарвісом прибула до Києва 29 січня. Очікується, що вона буде працювати в країні до 12 лютого.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов 30 січня повідомив, що уряд не чекає швидкого підписання нової програми співпраці з МВФ за підсумками роботи цієї місії.

"Не передбачається, що відразу ж після роботи місії на початку лютого ми підпишемо ... меморандум. Зараз основне завдання місії МВФ - вивчити ситуацію в Україні", - сказав глава Мінекономрозвитку.

Перший віце-прем'єр Сергій Арбузов 14 січня заявив, що Київ має намір домагатися відкриття нової програми фінансової співпраці з МВФ на SDR10 млрд.

Попередня програма stand by на ті ж SDR10 млрд формально завершилася в грудні 2012 року. Вона була відкрита в кінці липня 2010 року, проте країна змогла отримати лише два транші на загальну суму SDR2, 25 млрд. З весни 2011 року програма була заморожена на етапі другого перегляду: Україна півтора роки намагалася переконати МВФ виключити питання субсидування цін на природний газ для населення до завершення "газових" переговорів з Росією, однак безрезультатно.

Зараз ви читаєте новину «Місія МВФ обговорює з Києвом основу нової програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути