четвер, 25 жовтня 2012 10:52

Мінфін дав Ощадбанку ще 300 мільйонів для "Вітіної тисячі"

Мінфін дав Ощадбанку ще 300 мільйонів для "Вітіної тисячі"
З 1 вересня Ощадбанк відновив реєстрацію в реєстрі для вкладників. Фото: dni.com.ua

Міністерство фінансів 23 жовтня виділило державному Ощадбанку 0,3 млрд грн для здійснення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку СРСР.

Як говориться в повідомленні Мінфіну, це довело загальну суму перерахувань до 4,4 млрд грн порівняно з 4,1 млрд грн на 28 вересня і 3,3 млрд грн на 10 серпня.

Згідно з даними Ощадбанку, за перші два місяці виплат - червень і липень - близько 2,1 млн громадян отримали компенсації на загальну суму 1,96 млрд грн, за наступні два місяці їх кількість зросла до 3,49 млн, а сума - до 3, 29 млрд грн.

При цьому актуалізували свої дані для отримання грошей 4,08 млн вкладників, а мають намір їх актуалізувати ще 2,48 млн.

Як повідомлялося, уряд Юлії Тимошенко в 2008 році вирішив виплатити вкладникам Ощадбанку СРСР до 1 тис. грн на вкладника. Однак компенсації на загальну суму 5,8 млрд грн отримали лише близько 6,4 млн осіб.

Президент Віктор Янукович у березні цього року доручив уряду забезпечити виплати в червні - грудні 2012-го на таких же умовах усім рештою вкладникам, дані про яких були внесені до спеціального реєстру до 1 січня 2012 року. Всього на ці цілі виділено 6 млрд грн.

З 1 вересня Ощадбанк також відновив реєстрацію в реєстрі для вкладників, які ще не проходили реєстрацію даних і компенсаційних рахунків. За цей час до нього звернулося понад 2 млн таких вкладників, з яких свої рахунки зареєстрували 0,1 млн людей.

Президент і уряд уже заявили про плани продовжити виплати в 2013 році, проте проект держбюджету з планованими розмірами платежів поки відсутня.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін дав Ощадбанку ще 300 мільйонів для "Вітіної тисячі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути