вівторок, 10 вересня 2013 11:28

Мільярд гривень для відеокамер на виборах-2012 був викинутий на вітер - Рахункова палата

Мільярд гривень для відеокамер на виборах-2012 був викинутий на вітер - Рахункова палата
Рахункова палата заявила про неефективність використання грошей на закупівлю відеокамер під вибори-2012. Фото: dumskaya.net

Витрата 955,3 млн грн на систему відеоспостереження на виборах до Верховної Ради в 2012 році була неефективною, оскільки, за даними Центральної виборчої комісії, отримані відеоматеріали практично не використовувалися.

Про це йдеться у повідомленні Рахункової палати.

"Враховуючи те, що застосування відеоспостереження під час наступних виборчих кампаній або у будь-який інший спосіб чинним законодавством не передбачене, подальша доля цієї системи залишається не визначеною. На сьогодні її технічні компоненти вартістю 195,9 млн грн передані на зберігання до місцевих державних адміністрацій", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ замовив конференц-систему майже за мільйон гривень

Нагадаємо, процес волевиявлення та підрахунку голосів на парламентських виборах 28 жовтня 2012 року вперше фіксувався за допомогою веб-камер.

Програмно-апаратний комплекс (ПАК) для спостереження за ходом голосування на виборах народних депутатів складався з ноутбука Hewlett-Packard на базі процесора i5, двох web-камер високого дозволу Logitech C310, периферійних пристроїв і засобів комутації. Вартість одного комплекту ПАК становить 7 тис. 128 грн.

Зараз ви читаєте новину «Мільярд гривень для відеокамер на виборах-2012 був викинутий на вітер - Рахункова палата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути