вівторок, 21 червня 2016 09:55

Львівське сміття возитимуть до Києва

Львівське сміття возитимуть до Києва

Сміття зі Львова влітку будуть утилізувати на столичному сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Про це повідомляє прес-служба київського міського голови.

Поки на Галичині вирішують де і як будуть переробляти сміття після трагедії в Грибовичах, відходи возять в інші регіони.

"Розуміючи, в якій складній ситуації опинився Львів і його мешканці, ми готові допомогти львів'янам. Оскільки, переконаний, що повинні підтримувати один одного. Звертаючи увагу на те, що в літній час потужності сміттєспалювального заводу "Енергія" в Києві недозавантажені, ми можемо прийняти частину сміття для спалювання, а також - направити на сортувальні лінії. Сподіваюся, що проблема зі сміттям у Львові вирішиться найближчим часом", - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Раніше мер Львова Андрій Садовий звернувся до мера Києва з листом, в якому попросив допомоги з тимчасовим зберіганням твердих побутових відходів "і з гарантією, що такий же обсяг буде повернуто на новий постійний Львівський полігон". Віталій Кличко погодився допомогти.

Як повідомлялося, 29 травня почалася пожежа на міському звалищі біля с.Грибовичі під Львовом. 30 травня на звалищі стався зсув сміття обсягом понад 100 тис. кубометрів, в результаті чого під завалом опинилося 4 людини. На даний момент знайдені тіла трьох рятувальників ГСЧС, які брали участь в ліквідації пожежі, комунальника-еколога досі не знайшли успіху.

Зараз ви читаєте новину «Львівське сміття возитимуть до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути