середа, 02 березня 2016 15:56

Литовський туризм більше не орієнтується на росіян

Литовський туризм більше не орієнтується на росіян
tonkosti.ru

Литовський туризм успішно переорієнтовують з російського ринку на ринки інших країн.

У тому, що така стратегія правильна, доводять дані нової статистики. Про це сказали у департаменті туризму при Мінгоспі Литви, пише Аргумент. Згідно з минулорічними даними, загальний турпотік до Литви збільшився у порівнянні з 2014 роком.

На 10% в Литві збільшилася кількість місцевих туристів, а іноземців до країни приїхало на 2,3% більше. При цьому з країн ЄС туристів приїхало в 2015 році на 12% більше, а от з інших країн турпотік до Литви на 8,6% скоротився.

Росіян минулого року до Литви приїхало на третину менше. Цікаво, що в грудні Російський союз туріндустрії визнавав Литву єдиною європейською країною, куди турпотік з Росії збільшився, а не просів. Білорусів до балтійської країни у 2015 році приїхало на 13% менше.

"Попри це литовський туризм зміг показати позитивне значення", - прокоментувала заввідділу розвитку туризму Держдепартаменту туризму Литви Расул Андрулене.

У Держдепартаменті туризму визначили шість цільових туристичних ринків, на які в найближчі п'ять років Литва орієнтуватиметься. Литовський туризм найближчим часом буде найбільше націлений на німецьких, британських, шведських, італійських, норвезьких і французьких туристів.

Зараз ви читаєте новину «Литовський туризм більше не орієнтується на росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути