середа, 21 березня 2012 19:41

Лановий розповів, як "іржавіє" українська економіка через Росію

Лановий розповів, як "іржавіє" українська економіка через Росію

Входження України до союзу з країнами, економіки яких базуються на використанні застарілих технологій у промисловості, призведе до економічної деградації.

Таку думку висловив президент Центру ринкових реформ, колишній віце-прем'єр-міністр та міністр економіки Володимир Лановий у ефірі Першого ділового каналу.

"Я не погоджуюся з тим, що замовлення великим авіапідприємствам застарілого типу є рухом вперед, рухом зростання та процвітання. Росія свої замовлення робить на техніку, яка є дуже відсталою від техніки Заходу. Найкращі їхні літаки Су-27 кілька разів зазнавали аварії", - сказав він.

За його словами, те саме стосується експорту українських озброєнь до Росії.

"Прибутки від експорту зброї не надходять до державного бюджету. Там свої схеми розподілу. Прибутки ідуть на різні комерційні, у тому числі не виробничі, потреби. Це жодним чином не розвиває економіку", - наголосив експерт.

Лановий зауважив, що страждає і металургія.

"Наші металургійні підприємства мали б виробляти кращу продукцію, але для цього потрібні поліметалеві руди. Вони видобуваються в Казахстані та Росії. На жаль, на вивіз цих руд Росія встановила величезні мита. Коли ми беремо ці руди і виплавляємо якіснішу сталь, то вона виходить у нас надто дорогою", - наголосив екс-міінстр.

Нагадаємо, президент та прем'єр РФ неодноразово пропонували Україні приєднатися до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Лановий розповів, як "іржавіє" українська економіка через Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути