понеділок, 18 квітня 2016 12:44

Курс рубля обвалився після зустрічі нафтовиробників

Курс рубля обвалився після зустрічі нафтовиробників

Курс рубля відносно до основних світових валют різко впав на відкритті торгів Московської біржі 18 квітня. Так, долар на початку сесії подорожчав на 1,9 рубля до 68,35 рубля, а євро додав 2,2 рубля і досяг 77,18 рубля. При цьому встановлений ЦБ офіційний курс долара на 18 квітня становить 66,05 рубля, євро - 74,34 рубля.

Про це пише Slon.

Негативна динаміка на російському фондовому ринку пояснюється різким падінням світових цін на нафту. Brent подешевшала майже на 5% до $40,9 за барель, а WTI стала дешевшою на 5,1% до $ 39,5 за барель. Падіння цін на нафту сталося після провалу 17 квітня переговорів країн-нафтовиробників в столиці Катару Досі. Учасники зустрічі не змогли домовитися про заморожування видобутку на рівні січня поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Скасування санкцій Росії не допоможе - Всесвітній банк

Як пояснив глава російського Міненерго Олександр Новак, ряд держав, які брали участь у зустрічі - Саудівська Аравія, ОАЕ, Катар та інші країни Перської затоки - змінили свою позицію і зажадали приєднання до проекту угоди з заморожування видобутку всіх країн, що входять і не входять в ОПЕК ( мабуть, в першу чергу, мається на увазі Іран, який відмовився прислати свого представника на зустріч в Досі). Раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія прийме рішення про збереження рівня видобутку незалежно від позиції Ірану.

Зараз ви читаєте новину «Курс рубля обвалився після зустрічі нафтовиробників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути