четвер, 13 червня 2013 12:17

Кримський відпочинок у кімнаті без зручностей коштуватиме, як у тризірковому готелі Туреччини

Кримський відпочинок у кімнаті без зручностей коштуватиме, як у тризірковому готелі Туреччини
На популярних курортах ціни можуть перевищувати мінімальні в кілька разів. Фото: crimealife.org.ua

Відпочити цього літа на кримському узбережжі коштує від 50 грн з людини за ліжко. За ці гроші власники житла пропонують пожильцю місце в кімнаті без особливих зручностей і кондиціонера.

Кімнати зі зручностями вже обійдуться наймачам від 100 грн на добу, повідомляють аналітики сайту приватних оголошень Slando.

Ціни на добову оренду житла в Криму цього року практичні такі ж, як і минулого. Найдоступніші пропозиції стартують від 50 грн з людини у приватників і від 100 грн в пансіонатах. При цьому за ці гроші майже неможливо знайти пропозиції зі зручностями в кімнаті та кондиціонером. Харчування також за окрему плату.

Зняти кімнату з двома спальними місцями, зручностями, відносно новими меблями і кондиціонером обійдеться вже мінімум в 150 грн за добу. І це у відносній віддаленості від моря. Наприклад, в Орлівці, під Севастополем, кімната в приватному будинку в 15 хвилинах ходи від моря пропонується за 200 грн на добу.

На популярних курортах ціни можуть перевищувати мінімальні в кілька разів. А в липні і серпні вартість проживання виростає ще в середньому на 10-20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туризм 2012 року дав Україні 2,2% ВВП

Якщо підсумувати витрати на відпочинок в Криму, то отримана сума буде приблизно відповідати вартості путівки в тризірковий готель в Туреччині. Наприклад, якщо пара з Києва відправиться на тижневий відпочинок до Криму, то на проїзд у поїзді (плацкарт), проживання без зручностей і мізерне харчування вони витратять більше 2000 грн за тиждень. І це не враховуючи додаткові витрати на розваги, екскурсії і т.д. Відпочинок з відносним комфортом (кімната на двох з новими меблями, технікою і кондиціонером) і поїздкою в купе обійдеться вже мінімум в 4200 гривень. Якщо летіти в Крим літаком, то бюджет на відпочинок перевалить за 5000 грн.

При цьому тижневий відпочинок у Туреччині обійдеться від 2500 грн з людини. У цю вартість включено: авіапереліт, трансфер, страховка, проживання в тризірковому готелі з харчуванням за схемою "все включено" (all inclusive) і вечірня анімація. Тижневі путівки в єгипетські готелі класу "три зірки" стартують від 3200 гривень з особи. Таким чином, різниця у вартості між відносно комфортним відпочинком в Криму та на курортах Туреччини практично відсутня.

Зараз ви читаєте новину «Кримський відпочинок у кімнаті без зручностей коштуватиме, як у тризірковому готелі Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути