четвер, 19 травня 2016 15:42

Козячі ферми найвигідніше розвивати на Київщині
7

Козине молоко найвигідніше продавати у Києві. За літр можна вторгувати від 30 гривень. Про це розповів Олександр Бабін, який має козину ферму у селі Галайки на Київщині.

"Навколо столиці чимало козячих ферм. Це пояснюється тим, що тут є попит на таке молоко і в цьому регіоні воно найдорожче. В інших райцентрах на 8-10 гривень дешевше, а в селі літрову пляшку можна купити за 8 гривень. Як мала ферма, то вигідно продавати молоко. Як велика, сири. Ферму можна заводити з 2 кіз", - розповів Олександр.

Кілограм твердого сиру з козиного молока продають по 350 гривень.Сир на фермі готує протягом двох днів. Зараз Олександр займається дорогими сортами сиру, з витримкою від кількох місяців.

"Аби навчитися готувати сири, запрошували швейцарців. Сам процес займає два дні. Потім сир вистоюється від 2місяців. Зберігаємо його у спеціальній коморі", - каже фермер.

Сиром торгують у магазинах та надсилають по інтернету.

"Ми створили сайт, через який люди замовляють продукцію. Надсилаємо сири поштою. Досить вигідно. Найбільше замовників із Києва, але й з інших регіонів також є", - каже чоловік.

Із надлишків молока готують мило, яке також продають через сайт. Шматок мила коштує 35 гривень. Має довгий термін зберігання. На приготування мила використовують козине масло, трави, каву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газ буде дешевшати - експерт

Зараз ви читаєте новину «Козячі ферми найвигідніше розвивати на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути