четвер, 05 листопада 2015 17:54

Комітет Ради підтримав закони про ринок газу

Комітет Ради підтримав закони про ринок газу
Фото: zn.ua

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував ухвалити законопроекти уряду щодо ринку природного газу.

Про це повідомив секретар комітету, член фракції "Народний фронт" Олег Кришин з посиланням на рішення, прийняте на засіданні комітету.

За його словами, ці законопроекти мають привести податкове та митне законодавство у відповідність до закону "Про ринок природного газу", чинного з 1 жовтня 2015 року.

Йдеться про скасування пільгового режиму оподаткування податком на додану вартість транзиту газу та удосконалений облік газу, який потім реверсом повертається в Україну.

"Уряд пропонує оподатковувати послуги з транспортування природного газу від точки входу в газотранспортну систему України до точки виходу з неї. Тобто, оподатковувати податком на додану вартість весь газ, що проходить митною територією нашої країни", - пояснив він.

За словами Кришина, це забезпечить рівні умови для українських підприємств, які транспортують та реалізовують газ.

"Підприємства з транспортування газу користувалися пільгами по сплаті ПДВ. Великий бізнес заробляв, а бюджет недоотримував кошти. У разі ухвалення цих законів ці кошти будуть надходити до державної казни", - підкреслив він.

Крім того вводиться спрощений порядок митного оформлення, зменшиться кількість митних процедур та документів.

Покращаться умови оподаткування для підприємств галузі тепло-, енегро-, газопостачання, наголосив нардеп.

"Якщо раніше такі підприємства мали сплачувати ПДВ з моменту продажу своїх послуг, то зараз відрахування до бюджету вони будуть здійснювати лише після отримання коштів від покупців цих послуг. Це є так званий касовий метод... Оскільки є проблема несвоєчасності розрахунків, і, фактично, виходило, що підприємство надало послуги, кошти за це ще не отримало, а з бюджетом вже має розраховуватися", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради підтримав закони про ринок газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути