середа, 26 грудня 2012 10:57

Колесніков спихнув глючні "Хюндаі" на "папірєдніків"

Колесніков спихнув глючні "Хюндаі" на "папірєдніків"
Фото: kievskaya.com.ua

Екс-віце-прем'єр - міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявляє, що проект швидкісного залізничного руху дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

Про це він сказав в інтерв'ю Forbes.ua, коментуючи несправності в поїздах Hyundai.

"Цей проект дістався мені від попереднього керівництва міністерства. Тим не менш, як людина, яка брала безпосередню участь в цьому проекті, можу заявити, що всі технічні служби "Укрзалізниці" не просто просили, але наполягали на впровадженні поїздів з місцями для сидіння. Бо вони максимально ефективні і доступні для пасажирів. Продажа плацкартних і купейних квитків абсолютно збиткова. Збитки "Укрзалізниці" становлять 6,5 мільярда гривень на рік, при тому, що раніше вони доходили до 8 мільярдів гривень", - зазначив Колесніков.

За його словами, "Укрзалізниця" наполягала на такому парку поїздів, і його придбали.

"Що стосується розмов на тему "дорого - дешево", то поїзди Siemens, як правило, коштують на 30-35% дорожче. Тому альтернативи немає. Потяги запустили до Євро-2012. Це була основна вимога для зручності пересування туристів", - сказав екс-міністр.

Він підкреслив, що компанія Hyundai повністю визнала свої помилки.

"Вона проведе модернізацію всього складу своїх потягів у Дарницькому депо", - повідомив Колесніков.

Екс-віце-прем'єр також визнав, що є недоробки як з боку виробника, так і з боку експлуатанта.

"Якщо компанії хочуть продавати поїзди "Укрзалізниці", вони повинні виробляти їх в Україні. Компанія Hyundai хоче виробляти поїзди на своєму українському заводі. Якщо поїзда будуть адаптовані, це не вплине на подальшу співпрацю з Hyundai. Упевнений, всі помилки будуть усунені. Всі поїзди перебувають на гарантії Hyundai, і компанія компенсує несправності", - зазначив він.

"Вони зобов'язані довести їх до технічного завдання. Тобто, щоб вони могли працювати в температурному режимі від +40 до -40 градусів. Це вони виконують, і виконають безкоштовно", - зазначив Колесніков.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков спихнув глючні "Хюндаі" на "папірєдніків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

108

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути