середа, 19 грудня 2012 16:26

Київ хоче взяти в борг 3 мільйони для енергозаощадження

Київ хоче взяти в борг 3 мільйони для енергозаощадження
Фото: glavcom.ua

Комунальне підприємство "Група впровадження проектів з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях в місті Києві" планує залучити на пільгових умовах 3 млн євро у Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO).

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це заявив заступник глави адміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, кредит планується залучити під 3% річних. Відповідний проект рішення вже підготовлений і буде поданий на розгляд Київраді.

"Гроші будуть використані в рамках пілотного проекту з енергозбереження в бюджетних установах столиці. Для впровадження енергоощадних заходів на об'єктах комунальної власності буде здійснена заміна старих та встановлення нових одиниць енергоощадного обладнання в харчоблоках загальноосвітніх шкіл", - наводяться в повідомленні слова Крамаренко.

Заступник голови КМДА також уточнив, що реалізація проекту дозволить заощадити кошти, що витрачаються бюджетними установами на оплату спожитих енергоносіїв.

"Це важливе питання, адже на сьогодні місто витрачає близько 1 мільярда гривень на оплату енергоносіїв в комунальних установах", - додав він.

NEFCO створена в 1990 році Данією, Ісландією, Норвегією, Фінляндією і Швецією. Основна діяльність NEFCO пов'язана з проектами, що дозволяють поліпшити стан навколишнього середовища регіону - скорочення викидів парникових газів, поліпшення стану Балтійського моря, зниження забруднення навколишнього середовища токсичними речовинами.

NEFCO також фінансує інвестиційні проекти в Росії, Україні, Білорусі та країнах Прибалтики з метою поліпшення екологічної обстановки в Північній Європі.

Пільгові кредити надаються підприємствам і компаніям всіх форм власності, комунальним організаціям, які реалізують проекти, відповідні пріоритетним напрямкам поліпшення стану навколишнього середовища.

Зараз ви читаєте новину «Київ хоче взяти в борг 3 мільйони для енергозаощадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути