понеділок, 04 березня 2013 14:16

Кожен п'ятий українець готовий переїхати в інше місто заради хорошої роботи - опитування

Кожен п'ятий українець готовий переїхати в інше місто заради хорошої роботи - опитування
Фото: xn--f1aeapjok.org

Кожен п'ятий офісний працівник України готовий заради хорошої роботи змінити місце проживання.

Такого висновку за підсумками проведення соціологічного опитування дійшли спеціалісти Міжнародного порталу працевлаштування HeadHunter.

"Найпопулярніше місто для переїзду - це Київ. Саме на столицю приходиться більшість пропозицій вигідної роботи", - розповіла керівник дослідницького центру порталу HeadHunter Ульяна Ходоровська.

За її словами, також популярними містами із високооплачуваною роботою є Одеса, Харків, Дніпропетровськ і Львів, а також Крим. Топ-менеджери сюди їдуть заради більших заробітків ІТ-спеціалісти за цікавішою роботою.

"Не столичні вакансії привабливі для охочих працювати, перш за все, меншою конкуренцією на ринку праці та більшою потребою там у спеціалістах. Часто через дефіцит фахівців регіональні компанії готові взяти на роботу столичного кандидата з недостатнім досвідом, довчити його та запропонувати йому вищу посаду, ніж запропонували б у Києві. Цілком ймовірно, що регіональний роботодавець запропонує нижчу зарплату за столичну. Правда, менша зарплата компенсується нижчими цінами у регіоні на проживання, житло та комунальні послуги", - зазначила Ходорівська.

До переїзду в інші регіони, крім столиці, готові більше чверті з тих (27%), хто не проти трудової міграції. Привабливість регіону до фахівців визначається рівнем конкуренції у їхньому професійному сегменті. Найбільша конкуренція місцевих спеціалісті на ринку праці у західних областях, Одесі та Криму. Найнижча конкуренція - у східних областях.

"Там кількість вакансій дуже значна. Але, незважаючи на це, конкуренція столичним фахівцям серед місцевих спеціалістів найнижча в Україні. Це такі міста, як Луганськ, Запоріжжя, Донецьк та Суми", - зауважила Ходорівська.

Зарплати столичних топ-менеджерів стартують від 6-8 тис. грн. до 60-80 тис. грн. У регіонах їм пропонують приблизно такий же заробіток, тому половина працівників цієї категорії завжди готова до переїзду.

"ІТ-спеціалісти надзвичайно затребувані зараз по всій Україні, тому їм також пропонують непоганий дохід. І вони готові до переїзду. Найменш охочі переїжджати - рекламники, маркетологи, технологи, інженери та банківські працівники. Найменше прагнуть переїжджати заради більш оплачуваної роботи студенти, адмінперсонал та водії. Серед них переїжджих не більше 5-10 відсотків", - підсумувала Ходорівська.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий українець готовий переїхати в інше місто заради хорошої роботи - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути