понеділок, 28 грудня 2015 20:20

Кожен п'ятий товар в інтернеті - український

Кожен п'ятий товар в інтернеті - український

За 2015 рік істотно зріс попит на товари українського виробництва.Про це повідомив директор з розвитку компанії Prom.ua Денис Горовий на зустрічі з журналістами. Кожен п'ятий проданий на майданчиках компанії товар - українського виробника. Під час кризи люди прагнуть зекономити, а вітчизняні товари дешевші закордонних.

"Найзатребуванішими товарами українського виробництва були: одяг, взуття, товари для дому і саду, товари для будівництва, подарунки, книги, товари для дітей, автозапчастини та аксесуари, товари для спорту та відпочинку, промислове обладнання та продукти харчування", - сказав Денис Горовий.

Українці відвідують інтернет-магазини переважно у робочий час. Половина інтернет-покупців - молодь віком 25-34 років. Покупців віком понад 65 років всього дві відсотка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запропонувала налагодити виробництво шарфів і пледів

"Частка електронної торгівлі невелика - 2,1 відсотка від всієї торгівлі. Але вона зростає щороку на 30 відсотків. Український ринок електронної комерції у 2014 році становив 19 мільярдів гривень, а в 2015-му виріс до 25 мільярдів. Очікуємо, що в 2016 році досягне 33,7 мільярда, а в 2017-му - 44 мільярда гривень" - спрогнозував спеціаліст.

Передумовами для подальшого розвитку електронної торгівлі в Україні він назвав збільшення проникнення інтернету на 5-6 відсотків щорічно, і зростання на 3-4 відсотка кількості інтернет-покупців. Очікується, що у 2016 році онлайн будуть 54 відсотка населення України. Завдяки 3G удвічі порівняно з минулим роком зросла частота використання мобільних телефонів для онлайн-шопінгу. Водночас, кількість покупок з персональних комп'ютерів зменшилась на 9 відсотків.

Нагадаємо, за даними Держстату, роздрібна торгівля України в 2014 році становила 903,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий товар в інтернеті - український». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути