четвер, 04 жовтня 2012 11:45

Казахстан ратифікував договір про ЗВТ з СНД: Імпорт деяких товарів з України обмежений

Казахстан ратифікував договір про ЗВТ з СНД: Імпорт деяких товарів з України обмежений
Казахстан залишив для себе право застосовувати експорті мита на товари, які для України можна вважати товарами критичного імпорту. Фото: svit24.net

Верхня палата казахського парламенту проголосувала за приєднання країни до угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД, але імпорт деяких українських товарів обмежено митом.

Про це повідомляє BBC-Україна.

"Положення договору визначають безмитну торгівлю практично всіма товарами, за винятком окремих обмежень. Зокрема, будуть застосовуватися мита щодо імпорту з України білого цукру та горілки", - йдеться у пояснювальній записці до відповідного законопроекту.

Крім того, як і у випадку із Росією, Казахстан залишив для себе право застосовувати експорті мита на нафту, газ та інші товари, які для України можна вважати товарами критичного імпорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро втратив 1 копійку, курс долара майже не змінився

Угоду про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД було підписано головами урядів восьми країн-колишніх республік Радянського Союзу. Україна стала третьою (після Росії та Білорусі) країною, яка ратифікувала угоду.

Зараз ви читаєте новину «Казахстан ратифікував договір про ЗВТ з СНД: Імпорт деяких товарів з України обмежений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути