понеділок, 13 травня 2013 13:42

Кальянщик заробляє тисячу доларів в місяць
7

Фото: Фото: надані Олегом Діденком

"У мене щодня є живі гроші, бо, крім офіційної зарплати, отримую хороші чайові", - говорить киянин Олег Діденко. Чотири роки він працює кальянщиком у двох столичних ресторанах. На роботу пішов ще на третьому курсі університету.

"Думав, заробітки трохи впадуть, коли у закладах харчування заборонили курити, але нашим ресторанам ця заборона тільки пішла на руку, - зізнається хлопець. – Люди стали менше курити цигарки і перейшли на кальян. За вечір маю по 8-10 замовлень".

На роботу Олег виходить о 16.00. Працює до 23.00.

"Раніше мені нема толку приходити у ресторани. Бо люди починають замовляти кальян після обіду, аби відпочити. Вранці після сніданку чи в обід після бізнес-ланчів ніхто курити кальян не хоче.

Готувати і подавати кальян Олег навчився за кілька днів. Уміє робити кальян на воді, молоці, швепсі і соках. На замовлення клієнтів декорує кальян ананасами, полуницями, динями і кавунами, м'ятою і живими квітами.

"Моя зарплата залежить від того, скільки клієнтів замовить кальян за вечір, - говорить чоловік. – Найдешевший кальян у ресторані – від 120 гривень. Найдорожчий – 280. На чай мені часто лишають 30-50 гривень", - зізнається кальянщик.

В один зі столичних ресторанів біля Опери шукають на роботу кальянщика. За місяць обіцяють зарплату у 3 тис. грн., оплачувані відпустку і лікарняні, високі чайові. Телефоную за номером, вказаним в оголошенні.

"Працювати прийдеться через день з 17 до опівночі, - попереджає адміністратор ресторану. – Вчимо безкоштовно. Перед співбесідою у всіх просимо присилати свої фото. Кальянщик не тільки повинен гарно заправляти і подавати кальян, але й мати презентабельний вигляд. Віддаємо перевагу працівникам, яким 20-25 років. Освіта нас не цікавить. Головне, щоб справлявся з роботою і легко влився у наш колектив".

На які чайові може розраховувати кальянщик?

"Все залежить від того, наскільки він сподобається клієнтам і наскільки класний кальян приготує. Менше 40-50 гривень у нас клієнти не лишають. Офіціанти мають менші чайові, ніж кальянщики. За 15-16 змін у місяць кальянщик спокійно може заробити тисячу доларів", - запевнила адміністратор.

Зараз ви читаєте новину «Кальянщик заробляє тисячу доларів в місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути