Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2015 11:34

Кадровики склали рейтинг найбільших зарплат в Україні

На ринку праці України поменшало вакансій із високими зарплатами.

З огляду на це, роботодавці почали рідше зазначати розмір зарплатні у вакансіях, повідомляє Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна.

Так, у квітні офісний працівник у Києві в середньому заробляв 5-7 тис. грн, у регіонах трохи менше – 4-6 тис. грн.

"Різкі стрибки курсу та падіння гривні, які потрясли Україну в 2015 році, призвели до змін і в зарплатній політиці. Більшість компаній, які до цього ще виплачували зарплату в валюті, зафіксували ставки в гривнях згідно обраного курсу. Вийняток складає переважна більшість аутсорсингових IT-компаній, де зарплата традиційно прив'язана до долара. По-друге, на ринку залишається все менше дорогих вакансій", - повідомляє компанія.

За інформацією порталу, дві третини зарплатних пропозицій (68%) у Києві знаходяться в діапазоні до 12 тис. грн. Високих зарплат (від 28 тис. грн) всього 7%. У ТОП-100 традиційно потрапляють вакансії для програмістів, керівників компаній, функціональних директорів - найчастіше в сфері продажів.

Десятку найдорожчих у столиці очолює вакансія "генеральний директор девелоперської компанії" - претендентові роботодавець готовий запропонувати 70 тис. грн зарплатні.
Найменше в десятці найдорожчих вакансій отримує директор із продажу в IT компанії — 40 тис. грн.

 

Що стосується регіонів України, то за кількістю пропозицій лідирують Дніпропетровськ, Харків, Львів та Одеса.

Як зазначається, середній рівень зарплатні по Україні відчутно нижчий, ніж у столиці. В діапазоні до 8 тис. грн перебуває дві третини всіх пропозицій, в той час як зарплату, що дорівнює одній тисячі доларів або вище, можуть запропонувати не більше 6-7% регіональних роботодавців.

Топ-10 найдорожчих вакансій в регіонах очолює "менеджер із продажу в IT-секторі" у Дніпропетровську з зарплатнею до 4 тис. дол.
Закриває десятку — юрисконсульт у Житомирі, котрий отримує від 12 тис. грн зарплатні.

 
 
Загалом, як повідомляє портал, у квітні на ринку праці в Україні спостерігалась незначна позитивна динаміка. Так, було опубліковано на 5% більше вакансій, ніж в попередньому місяці та на 5% більше нових резюме. 
 
Крім того констатується зростання кількості вакансій в зоні АТО, пов'язане насамперед з відкриттям низки гуманітарних проектів. Однак, значного впливу на ситуацію ці вакансії не спричинили - в Донецькій і Луганській областях закономірно спостерігається стагнація ринку праці. 

 

Зараз ви читаєте новину «Кадровики склали рейтинг найбільших зарплат в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути