пʼятниця, 20 травня 2016 13:00

Кабмін назвав Харківщину найбільш успішним регіоном країни

Кабмін назвав Харківщину найбільш успішним регіоном країни

Кабінет міністрів України опублікував дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік. Харківська область посіла перше місце серед областей України та друге - після міста Київ, яке має спеціальний статус, згідно з його даними. Про це повідомляє сайт Харківської ОДА.

Дані моніторингу розміщено на офіційному сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Перше місце Харківщини серед областей України за соціально-економічним розвитком - це безумовна заслуга всіх жителів області, місцевого бізнесу та громадськості. Досягти такого результату було б складно і без всебічної допомоги наших міжнародних партнерів, яку ми постійно відчуваємо. Це прецедент для світової економіки, коли прифронтова територія розвивається краще, ніж територія всередині країни", - заявив голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Райнін.

Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховували за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За 5 напрямками Харківська область входить до п'ятірки лідерів. Це "Фінансова самодостатність", "Розвиток малого і середнього підприємництва", "Відновлювана енергетика та енергоефективність", "Раціональне природокористування та якість навколишнього середовища". А за таким важливим напрямком як "Доступність і якість послуг у сфері освіти", Харківщина посіла перше місце серед регіонів, випередивши Київ.

"Сфера науки та освіти є одним із головних пріоритетів керівництва області. Ми неодноразово на цьому наголошували і такий результат моніторингу свідчить про те, що робота, яку проводить команда Харківської облдержадміністрації в цьому напрямку, ефективна", - зазначив Райнін.

Ігор Райнін очолює Харківську ОДА з лютого 2015 року. Його називають одним із "менеджерів Бориса Ложкіна". Саме голові АП приписують ініціативу призначення Райніна керівником Харківської облдержадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін назвав Харківщину найбільш успішним регіоном країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути