субота, 21 квітня 2012 12:49

Історія з "Розеткою" відкинула Україну на 5 років назад в очах інвесторів - експерт

Історія з "Розеткою" відкинула Україну на 5 років назад в очах інвесторів - експерт

Реакція міжнародного співтовариства на скандал з блокуванням роботи найбільшого в Україні інтернет-магазину "Розетка" не змусив себе чекати. Інвестори з Європи та Америки вже не сильно рвуться вкладати сюди гроші, сказав під час конференції Entrepreholic співзасновник бізнес-інкубатора "GrowthUp" Денис Довгополий.

"Я вчора зустрічався і давав коментарі дуже багатьом інвесторам, які почувши ці новини дзвонили мені. У Каліфорнії розпочався робочий день, і ввечері в Європі. Тут (у Києві - ред.) зараз група інвесторів знаходиться. Вони не сильно рвуться вкладати гроші в електронну комерцію в Україні", - розповів Довгополий.

За його словами, в Силіконовій долині кажуть, що інвестувати в Україну - це доля локальних інвесторів, які розуміють локальні ризики. Довгополий підкреслив, що історія з "розеткою" відкинула Україну як мінімум на п'ять років назад в очах інвестиційного співтовариства.

"Зараз вони сказали, що якщо вони раніше були готові входити на пізніх етапах у вже розвинені проекти, то Україна після "Розетки" втратила своє місце не те, що в світі, а в спробі подивитися цей ринок в сфері e-commerce років на п'ять. Це Силіконова долина і Європа сказали вчора. Є інші способи домовлятися з великими компаніями, у яких є багатомільйонні обороти, ніж просто тупо закривати їх", - розповів Довгополий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операцією по захопленню Rozetka.ua керували командири на "Хаммерах" - засновник магазину

Експерт також зазначив, що ті люди, з якими він активно спілкувався протягом трьох років і які були вже готові приїхати в Україну і подивитися, то зараз вони кажуть, що не будуть витрачати час на це, тому що не готові працювати в такій правовій ситуації.

Ці слова підтвердив радник голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Віталій Повх.

"Це правда, я теж за останні два дні зустрічався з рядом різних представників великих інвестиційних фондів, банків і компаній. На жаль, ситуація, яка розвивається навколо мережевих компаній вона набула характеру тиску, преси всіма можливими способами", - розповів Повх.

Підприємницьке співтовариство співчуває керівникам "Розетки", однак бізнесмени говорять, що передбачали таку ситуацію.

"З приводу входу інвесторів на пізній стадії. В Україні ще мало таких історій успіху, повинні бути зірки, про яких говорить преса. Виростив багатомільярдну компанію і живе на яхті. Власники компанії "Розетка" були кандидатами, при чому вже однією ногою стоячи в таку красиву історію . Ми їм всі не заздрили, ми вірили, що ця історія трапиться", - сказав підприємець Єгор Анчишкін.

Як повідомлялося, 19 квітня робота інтернет-магазину була припинена в зв'язку з обшуком, проведеним податковою. Податківці звинуватили Rozetka.ua в ухиленні від сплати податків на суму понад 7 млн ??грн. В офісах та складських приміщеннях компанії були проведені обшуки. Проти директора ТОВ "Розетка УА" порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 212 Кримінального Кодексу України (Ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). За цією статтею, обвинуваченому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Історія з "Розеткою" відкинула Україну на 5 років назад в очах інвесторів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

158

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути