вівторок, 30 червня 2015 14:25

Іспанія розслідує зв'язки людей Путіна з мафією - Bloomberg

Іспанія розслідує зв'язки людей Путіна з мафією - Bloomberg
Фото: espreso.tv

Люди з найближчого оточення Володимира Путіна, в тому числі віце-прем'єр, два екс-міністра і голова ради директорів "Газпрому", понад 10 років допомагали діяльності в Іспанії одного з найбільших російських злочинних угруповань.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на 488-сторінковий документ, який іспанські слідчі Хуан Каррау і Хосе Грінда направили 29 травня в Центральний суд за підсумками десятирічного розслідування.

У заяві йдеться, що учасники "петербурзького Тамбовського угруповання" осіли в Іспанії в 1996 році, коли Путін був заступником мера Петербурга, для відмивання доходів.

Каррау і Грінда зв'язують злочинців з окремими російськими силовиками і політиками. В матеріалах справи - тисячі записів переговорів, документи про банківські перекази та операціях з нерухомістю.

Від суду слідчі просять схвалення на початок судового процесу.

Як повідомляє Bloomberg, вони мають намір звинуватити у відмиванні, шахрайстві та інших злочинах 27 осіб. Агентство відзначає, що в Іспанії не можна судити обвинувачених заочно.

Слідчі домагаються конфіскації будинку заступника голови думського комітету з фінансового ринку Владислава Рєзніка на Майорці.

За версією слідства, через Рєзніка лідер організованого злочинного угруповання Геннадій Петров домагався призначення своїх людей на важливі пости в Росії в обмін на активи в Іспанії.

Рєзник заявив агентству, що закон не порушував і поїде в Іспанію, щоб очистити своє ім'я в суді, а його відносини з Геннадієм Петровим були "виключно соціальними".

Сам Путін згадується в матеріалах слідства тричі.

Його прес-секретар Дмитро Пєсков назвав висновки іспанських слідчих "абсолютною нісенітницею". "Це за межами розумного", - цитує його Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія розслідує зв'язки людей Путіна з мафією - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути