четвер, 05 червня 2014 16:04

Інвестори "Доступного житла" можуть залишитися без квартир і грошей

Інвестори "Доступного житла" можуть залишитися без квартир і грошей
Фото:art-to-be-mum.ru

Кошти покупців житла за держпрограмами "зависли" у проблемних банках: "Південкомбанку" і "Автокразбанку".

На рахунках 570 учасників програми будівництва доступного житла, які внесли свої гроші в зазначені банки залишається понад 100 млн. грн. Починаючи з лютого цього року, ці фінустанови практично перестали перераховувати кошти громадян на рахунки будівельних компаній.

На сьогоднішній день банки не провели платежі на суму понад 64 млн. 300 тис. грн. Інвестори і забудовники, які залищилися без грошей - "Ліко-холдинг", Українська будівельна корпорація "Укрбуд", "ДБК-4" і "Київміськбуд" пригрозили продати квартири, які призначалися "доступникам", іншим покупцям. Багато людей, щоб заплатити 70% вартості квартири, як передбачено програмою "Доступне житло", продали свої старі квартири, влізли в борги.

З 26 травня Нацбанк України ввів тимчасову адміністрацію в проблемні банки. Згідно з чинним законодавством, вкладники цих банків можуть отримати максимум 200 тис. грн.

"Але у багатьох людей, які збиралися купити квартиру, на банківських рахунках знаходиться велика сума. Відносно швидко - протягом протягом місяця-двох ми можемо отримати 200 тис. грн. Інші гроші - тільки при продажі активів банку, але незрозуміла пріоритетність їх виплати і суми", - говорить учасник державної програми В'ячеслав Ленський. Як буде вирішуватися проблема з грошима учасників програми "Доступне житло", українська влада поки не знає.

Поки Мінрегіону вдалося лише умовити забудовників почекати якийсь час і не продавати "доступні" квартири іншим покупцям. Самі ж учасники програми мають намір через суд домагатися поділу банківських рахунків на членів сім'ї, і тоді кожен з них зможе отримати до 200 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори "Доступного житла" можуть залишитися без квартир і грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути