понеділок, 19 жовтня 2015 10:33

Інвестори вимагатимуть з Volkswagen 40 млрд євро через екологічний скандал

Інвестори вимагатимуть з Volkswagen 40 млрд євро через екологічний скандал
Фото: korrespondent.net

Інвестори німецького концерну Volkswagen AG можуть подати позов проти компанії на рекордну суму в 40 млрд євро через збитки, спричинены падінням акцій на тлі скандалу з фальсифікацією тестів на викид забруднюючих речовин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Telegraph.

Інтереси інвесторів в суді будуть представляти юридичні фірми Bentham і Quinn Emanuel. Позов буде розглядатися в Німеччині, заявляють в Quinn Emanuel.

Юристи ведуть переговори про приєднання до позову з державними фондами Катару та Норвегії і розраховують подати перші заяви в лютому 2016 року.

Нагадаємо, що у вересні стало відомо, що в дизельних двигунах автомобілів Volkswagen встановлювалися пристрої, які дозволяли зменшити реєстровану кількість забруднюючих речовин, що викидається в атмосферу під час проведення тестів. Через це вартість акцій німецького автогіганта впала на 25 млрд євро. Крім того, компанії загрожують багатомільйонні штрафи та збитки, пов'язані з відкликанням автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Інвестори вимагатимуть з Volkswagen 40 млрд євро через екологічний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути