середа, 02 липня 2014 11:45

Хакери зламали IT-систему Приватбанку

 

Хакери заявляють, що з 5 липня почнуть переводити гроші клієнтів банку на надання гуманітарної допомоги на схід України.

 Хакери угруповання Green Dragon зламали IT-систему Приватбанку українського підприємця Ігоря Коломойського, йдеться в повідомленні угруповання в Twitter. Наразі сайт банку недоступний.

"Ми беремо на себе відповідальність за злом Приватбанку, що належить Коломойському, який спонсорує військову кампанію в Східній Україні", - йдеться в повідомленні.

За даними заяви Green Dragon, отриманої редакцією Ленты.Ру, вкрадені коди доступу клієнтів до онлайн-банкінгу, база кредитних і дебетових карт.

"Нам не хочеться завдавати шкоди простим клієнтам банку, однак, тримаючи гроші в ньому, Ви побічно фінансуєте вбивства жителів Донецька і Луганська, бо Коломойський фінансує війну і наживається на ній, продаючи армії нафтопродукти за потрійним цінами", - сказано в повідомленні Green Dragon.

Угруповання заявило про створення "мирного коридору" для клієнтів ПриватБанку, який діятиме до 4 липня.

"Протягом 5 днів у вас є шанс забрати гроші з ПриватБанку. Починаючи з 5 липня, кошти з ваших кредитних карток і рахунків будуть зняті і направлені на надання гуманітарної допомоги на схід України", - пишуть хакери в заяві.

Водночас, Приватбанк спростовує повідомлення про злом системи хакерами.

На "гарячій лінії" установи повідомили, що зараз є технічні неполадки системи, але її ніхто не зламував.

"Зараз є технічні неполадки: дуже довго завантажується сторінка або взагалі не завантажується, просто зараз технічний збій. Ніякого злому не було, все гаразд, просто дуже довго завантажуються сторінки і потрібно спробувати пізніше", - повідомили в банку.

Приватбанк належить Коломойському і є найбільшим українським банком. Кредитна організація обслуговує 13,6 млн рахунків індивідуальних клієнтів, 325 тис. корпоративних клієнтів. За даними на 1 січня 2014 активи банку становлять $ 21 млрд, капітал - $ 2 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Хакери зламали IT-систему Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути