четвер, 26 січня 2017 00:30

Гроші та візитки до чаю - скільки заробляють на їстівних сувенірах
7

Фото: Михайло Лучкін

Переселенець із Алчевська Михайло Лучкін відкрив міні-бізнес з виробництва їстівних візитівок, картинок та фотографій. Заробляє на їхньому продажі близько $ 200 на місяць.

"Я люблю солодке. Чотири роки назад почав робити випічку для дітей та дружини. Займатися їстівними листівками серйозно вирішив, коли одна наша гостя принесла торт із такою картинкою. Зареєструвався приватним підприємцем. У цьому бізнесі мало конкурентів і не великі затрати. Усі зображення друкуються спеціальним принтером на рисовому папері. Замість фарб у ньому харчові барвники чорного, жовтого, червоного і синього кольорів. Деякі малюнки роблю сам", - розповідає Gazeta.ua Михайло Лучкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базилік по 400 грн і салат по 200 - як заробляють на продажу зелені

Принтер для друку харчовими фарбами Михайло придбав за 11 тис гривень. Комплект із фарб купує за 600 гривень. Його вистачає на два місяці.

"Листівку у форматі А4 продаю по ціні від 30 до 35 гривень. З однієї отримую 10 чи 15 гривень прибутку. В основному їх замовляють кондитерські для того, щоб прикрасити торти. Спочатку купували по п'ять штук. Тепер просять від 50 до 100 картинок в день. Люди в основному замовляють листівки з привітаннями для родичів. Були клієнти, яким друкував пачку листівок у вигляді грошей. Один чоловік замовив торт у вигляді журналу Forbes з його фото на обкладинці"

Михайло Лучкін співпрацює з кондитерами. Приймає замовлення на торти.

"Запитую вагу виробу, тісто і начинку. Передаю побажання у кондитерську. Там роблять торт, прикрашають моїми виробами і продають мені за нижчою ціною. Я віддаю його замовнику. Найбільший торт, який просили мав на 10 кг. Їхали з ним по місту зі швидкістю не більше 20 км на годину. Боялися пошкодити. Коштує такий 1800 гривень. Одна дівчинка замовила торт для студента, який здав екзамен з мікробіології. Він був у вигляді пробірки для вирощування бактерії покритою пліснявою", - каже Лучкін.

Зараз ви читаєте новину «Гроші та візитки до чаю - скільки заробляють на їстівних сувенірах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути