середа, 27 серпня 2014 16:23

Гривня різко зміцніла після наради банкірів у НБУ

Гривня різко зміцніла після наради банкірів у НБУ
Фото:job-sbu.org

В Національному банку в середу пройшла нарада банкірів, після чого курс гривні на міжбанківському ринку різко зміцнився. Якщо вдень котирування досягало 14,80 грн за долар, то до 15:00 вони опустилися до 14,00 грн.

Про це повідомляють учасники ринку на умовах анонімності.

"Пішли реальні продажі долара. Інвалюти можна купити стільки, скільки потрібно. Це все є результатом сьогоднішньої наради банкірів в НБУ. Також дійшли чутки, що найближчим часом регулятором будуть вжиті адміністративні заходи, які також будуть сприяти зміцненню гривні", - розповів дилер одного з найбільших банків з українським капіталом.

Інший дилер великого банку з іноземним капіталом припустив, що зміцнення має продовжитися найближчим часом, так як серед адміністративних заходів може бути як скорочення ліміту відкритої валютної позиції, так і вимога щодо формування банками індексних портфелів цінних паперів.

Один з голів правління великого банку також підтвердив інформацію про те, що на нараді в Нацбанку регулятор повідомив, що найближчим часом будуть прийняті адмінзаходи для впливу на валютний ринок.

Постанова повинна з'явитися в найближчі дні.

Зараз ви читаєте новину «Гривня різко зміцніла після наради банкірів у НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути