субота, 26 січня 2013 13:54

Грецькі банки будуть "покидати" український ринок - експерт

Грецькі банки будуть "покидати" український ринок - експерт
Фото: hotskills.com.ua

Перші кандидати на подальший "вихід" з ринку в Україні - це грецькі банки. Відносно інших великих банків із західним іноземним капіталом ситуація вкрай незрозуміла, пише видання "Дзеркало тижня. Україна".

Скорочуючи свої інвестиції в ринки, що розвиваються банки намагаються зміцнити свої позиції на "домашніх" і пріоритетних ринках, до яких Україна, внаслідок низького рівня захисту прав кредиторів і корупції - поки не відноситься.

"Деякі західні фінансові групи розглядають частковий або повний вихід зі Східної Європи - без чіткої стратегії таких дій. Потенціал системної кризи загрожує прискорити скорочення частки позикових коштів подальшому, з серйозними наслідками для ринків, що розвиваються Європи", - вважає головний економіст ЄБРР Ерік Берглоф.

З України вже вийшли німецький Commerzbank, чеський PPF Credit, шведські SEB і Swedbank, французька Societe Generale, а також австрійська група Erste.

"Перші кандидати на подальший "вихід" - це грецькі банки. Щодо інших великих банків із західним іноземним капіталом ситуація вкрай незрозуміла. З одного боку, мало хто із західних материнських компаній задоволений розвитком українського банківського ринку. І, ймовірно, хотів би звідси піти, залишивши присутність в інших країнах Східної Європи і Росії, з іншого боку, продати банк за хорошою ціною, не кажучи вже про те, щоб повернути вкладені гроші і повернути фондування, буде складно. Швидше за все, питання з виходом буде вирішуватися ситуативно, за цим не будуть стояти якісь конкретні стратегічні рішення, як це виглядає у випадку банків з грецьким капіталом", - погоджується директор українського офісу міжнародної консалтингової компанії zeb/ Олександр Нефьодов.

Зараз ви читаєте новину «Грецькі банки будуть "покидати" український ринок - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути