понеділок, 23 травня 2011 10:46

"Гречаний" монополіст заплатив за дорогу продукцію лише 13 тисяч штрафу

"Гречаний" монополіст заплатив за дорогу продукцію лише 13 тисяч штрафу

Дніпропетровське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ТОВ "Рідний продукт" (смт. Ювілейне, Дніпропетровська обл.) на 13 тис. грн за зловживання монопольним становищем.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

Як встановило Відділення, виробник гречки реалізовував продукцію за економічно необґрунтованими оптово-відпускними цінами протягом липня-вересня 2010 року.

Зокрема, ідеться про гречку торгових марок "Хуторок", "Хіт-продукт №1", "Хуторянка", "Золотий врожай", "Хуторок панський", "Панська нива" та ARO, що постачалася в торговельні мережі Дніпропетровської області.

Як показало розслідування, підприємство удвічі підвищило прибутковість цього виду діяльності, скориставшись своєю ринковою владою у період порушення попиту і пропозиції на гречку.

ТОВ "Рідний продукт" визнало порушення, зобов'язалося сплатити штраф до державного бюджету та дотримуватися вимог конкуренційного законодавства в подальшому.

Зараз ви читаєте новину «"Гречаний" монополіст заплатив за дорогу продукцію лише 13 тисяч штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути