четвер, 04 лютого 2016 11:41

Гонтарева розраховує, що приватизація врятує гривню

Гонтарева розраховує, що приватизація врятує гривню

Національний банк розраховує на надходження в 2016 році $1 млрд від приватизації держпідприємств, що дозволить забезпечити стабільний курс гривні. Про це пише "Вгору".

"Зараз перед нами стоїть дуже важливе завдання - це приватизація. Тому що в бюджеті, як ви знаєте, закладено 17 млрд грн доходів від приватизації. Але ми сподіваємося, що в разі проведення всіх запланованих на поточний рік приватизацій ми зможемо отримати більше одного мільярда доларів . У цьому році у нас зараз заплановано один мільярд від приватизації в нашому платіжному балансі", - сказала глава Нацбанку Валерія Гонтарєва.

Вона також повідомила, що в 2015 році дефіцит платіжного балансу України становив $200 млн, а на 2016 рік НБУ прогнозує збільшення цього показника до 2,5 млрд грн, що може негативно позначитися на курсі гривні.

"Це може відбитися на курсі гривні, тому що курс гривні - це дзеркало нашого платіжного балансу", - пояснила Гонтарєва.

За словами глави НБУ, крім доходів від приватизації, поліпшити ситуацію може подальше падіння світових цін на енергоносії.

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Адомас Аудицкас заявив, що держбюджет від приватизації 345 державних компаній в 2016 році може отримати близько $3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева розраховує, що приватизація врятує гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути