середа, 28 серпня 2013 20:00

Головний санітар Росії забракував білоруську "молочку"

Головний санітар Росії забракував білоруську "молочку"
Геннадій Онищенко. Фото: nnm.me

У російської санітарної служби є зауваження до якості молочної продукції, яка надходить на ринок Росії з Білорусії. У вершковому маслі білоруського виробництва російська санслужба не дорахувалася жиру.

Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс".

"Тільки в Московській області було обстежено 240 зразків білоруської молочної продукції. З них 72 зразка, або 30%, не відповідали показникам якості та безпеки", - сказав глава Росспоживнагляду.

Він висловив надію, що білоруська сторона вживе заходів у відповідності з тими домовленостями, які були досягнуті на початку серпня, під час візиту до Москви білоруської делегації. "Ми розраховуємо на відповідну реакцію для визначення подальших дій з боку Росії", - сказав він.

За словами глави Росспоживнагляду, в регіонах, які є основними споживачами білоруської продукції, насамперед молочної, його відомство за останній час реєструвало факти продажу продукції, що не відповідає статті 36 Технічного регламенту на молоко і молочну продукцію.

За його словами, з 83 досліджених зразків солодкого вершкового несолоного масла зниженої жирності 39 не відповідали вимогам за жирового складу. З дев'яти проб питного пастеризованого молока в споживчій тарі дві проби не відповідали вимогам з мікробіології.

Що стосується сухого молока, то в значному питомій вазі з відібраних зразків воно не відповідало вимогам за мікробіологічними, санітарно-хімічними показниками, в тому числі за змістом антибіотиків.

Онищенко додав, що, незважаючи на "позитивну динаміку відносин з Білорусією у сфері забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, російська сторона висловлювала своє занепокоєння".

Сьогоднішня заява Онищенко була зроблена незабаром після арешту в Мінську глави російської компанії "Уралкалий" Владислава Баумгертнер. Російського олігарха заарештували в Мінську за розкрадання на $ 100 млн: у Медведєва обурюються - "Це не влазить ні в які рамки"

У 2009 році Росія ввела заборону майже на всю білоруську молочну продукцію. Причина - недотримання білоруськими виробниками нового російського технічного регламенту на молоко. Пізніше заборону було знято.

Зараз ви читаєте новину «Головний санітар Росії забракував білоруську "молочку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути