четвер, 06 лютого 2014 09:09

"Газпром" хоче розширити газову "трубу" в обхід України

"Газпром" хоче розширити газову "трубу" в обхід України
"Газпром" вивчить можливість будівництва додаткових ниток "Північного потоку". Фото: podrobnosti.ua

"Газпром" може побудувати додаткові нитки "Північного потоку".

Про це було сказано за підсумками зустрічі голови правління Олексія Міллера і керуючого директора Nord Stream AG Матіаса Варнига.

На зустрічі обговорювалася можливість нарощування потужностей "Північного потоку" через Балтійське море за рахунок будівництва додатково однієї або двох гілок.

"Газпром" розглянув результати техніко-економічного аналізу, проведеного компанією-оператором Nord Stream AG.

Nord Stream AG, в свою чергу, провів аналіз, який створює основу для подальшої реалізації проекту. Компанія прийшла до висновку, що будівництво додаткових ниток газопроводу є економічно доцільним і можливим як технічно, так і екологічно, а також з точки зору залучення необхідного фінансування на банківському ринку.

Була проведена попередня оцінка декількох варіантів маршруту, які стануть основою для подальших досліджень і оптимізації. Дослідження також виявило потребу в подальшому збільшенні імпорту газу на європейський ринок у довгостроковій перспективі.

"Північний потік" - прямий маршрут експорту російського газу західноєвропейським споживачам в обхід України. Газопровід проходить через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район Виборга) до узбережжя Німеччини (район Грайфсвальда). Протяжність газопроводу становить 1 224 тис. км. В даний час запущені дві нитки газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" хоче розширити газову "трубу" в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути