понеділок, 01 лютого 2016 20:04

Газпром готується до ціни на нафту $20

Газпром готується до ціни на нафту $20

Газпром розробляє варіанти бюджету виходячи з ціни на нафту в $20 і $25 за барель, повідомив представник компанії Ігор Шаталов на зустрічі з інвесторами в Нью-Йорку. Про це пише "РБК"

"Закладена в бюджет ціна на нафту $50 за барель була нижчою більшості прогнозів аналітиків, але ми паралельно зробили сценарій з ціною нафти $35 за барель ... Зараз ми ведемо роботу з аналізу сценаріїв з ціною нафти $25 і $20 за барель", - сказав він.

За словами глави компанії "Лукойл" Вагіта Алекперова, в компанії готуються до середньої за 2016 рік ціни бареля нафти $30. При цьому стресовий сценарій передбачає падіння ціни до $20. Алекперов вважає, що критичним моментом для російської нафтової промисловості стане падіння цін на нафту нижче $24 за барель.

"Нижче цієї ціни дуже багато проектів, навіть тих, що діють, буде зупинено", - пояснив Алекперов.

У січні основний експортний товар РФ – нафта марки Urals подешевшала на 38% порівняно з аналогічним торішнім періодом. Тепер барель російської нафти коштує $28,75.

Зараз ви читаєте новину «Газпром готується до ціни на нафту $20». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути